Cele 12 cauze care te împiedică să scapi de ”burtă” și ”colăcei”

Dana 1

Atât la bărbați, cât și al femei, prezența burții sau a colăceilor, este unul din principalii ”motivatori” pentru mersul la sală. Așa suntem făcuți, noi oamenii, ni se pare că este mai important să arătăm bine, decât să trăim sănătos. Chiar și așa, atunci când mergi la sală regulat și vezi că burta este ”încăpățânată” și nu vrea să plece, este bine să înțelegi că exercițiile nu sunt sunt singurul factor care te ajută să obții suplețea abdominală pe care o cauți.

Iată câteva posibile motive pentru care nu ”dai burta jos”

Bei alcool
Alcoolul are multe calorii. Sunt 153 de calorii într-o halbă de bere, 125 într-un pahar de vin și 500 într-un cocktail. Corpul nostru nu poate stoca caloriile din alcool, așa că trebuie să știi că atunci când bei alcool, organismul suspendă procesul de ardere a grăsimilor și se concentrează pe procesarea alcoolului.

Metabolismul tău se schimbă cu vârsta
Schimbările hormonale firești care vin odată cu înaintarea în vârstă schimbă felul cum reacționăm la alimente și antrenament. Din fericire, știind acest lucru, poți accesa un program de antrenament combinat cu nutriție care ia în considerare și vârsta.

Nu faci exercițiile care trebuie
Toată lumea face ”cardio” ca să ”slăbească”, dar cardio este bun pentru inimă, de accea se numește cardio. Dacă vrei să dai jos grăsimea de pe abdomen, fă exerciții de forță. Medicii recomandă 4 ore de exerciții de forță de intensitate moderată, sau 2 ore de exerciții de forță de intensitate mare pe săptămână.

Mănânci prea multe alimente procesate
Pâinea, făinoasele, produsele de patiserie, produsele și băuturile zaharoase, toate acestea înseamnă grăsime abdominală. Pe de altă parte, legumele, verzăciunile și fructele te ajută să ”dai jos” și te împiedică ”să pui”.

Mănânci alimente care nu conțin grăsimi ”bune”
Carnea, produsele din carne, laptele și produsele din lapte conțin grăsimi saturate. E mai bine să treci pe o dietă meditarneană sau să mănânci carne și lactate în cantități mai mici.

Antrenamentul pe care îl faci nu te solicită
E simplu: ca să scapi de grăsimea abdominală, ai nevoie să intensifici antrenamentele. Aici e o regulă simplă: cu cât te antrenezi mai intens, pe perioade mai lungi, cu atât scapi de grăsimea abdominală mai repede.

Nu faci execițiile care îți trebuie
Dacă te concentrezi doar pe mușchii abdominali, nu vei obține rezultate. Omul nu este o mașină, să schimbi doar o piesă. Fă exerciții complete, care angajează și mușchii ”care nu se văd” (ai spatelui, de exemplu) ca să ai un abdomen plat.

Ești stressat(ă)
Stressul înseamnă că organismul tău produce hormonul numit ”cortizol”, iar cortizolul este un hormon care favorizează stocarea grăsimilor.

Nu dormi destul
Somnul insuficient îți crește cu până la 50% șansele să ”depui”. Medicii au arătat prin experimente repetate că oamenii care nu dorm destul ”trag”, în medie, cu 10 kg în plus la cântar. Fă în așa fel încât să dormi noaptea 7-8 ore.

Ai o conformație a corpului diferită
Dacă vezi că pui grăsime pe mijloc în loc de șolduri și coapse, s-ar putea să ai o predispoziție genetică care face eliminarea grăsimii abdominale mai dificilă puțin. Dar nu imposibilă. Sunt exerciții combinate cu dietă care te ajută.

Nu ești pe deplin sănătos
E posibil să ai doar o aparentă stare de sănătate și să fii, de fapt, pre-diabetic sau chiar diabetic. Un consult medical înainte de a începe orice program de exerciții sau nutriție, este absolut necesar, oricum, deci, ca regulă generală, nu te angaja în programe de optimizare fizică dacă nu ești perfect sănătos.

Ești nemotivat
Nu considera că ”să dai jos burta” este ceva ușor de făcut. Lucrează cu tine însuți și angajează-te cu toată convingerea pentru a-ți atinge obiectivul de a avea un abdomen plat, altfel nu vei reuși. Numai o combinație de exerciții și nutriție adecvată dă rezultate pe care le poți urmări și menține în timp.

Ca de obicei, eu îți recomand să te antrenezi cu mine. Numai astfel îți vei atinge toate obiectivele, aproape fără să-ți dai seama.

Cu drag, Dana

Citește mai multe articole de Dana Iancu pe danaiancu.ro


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare